Owner Link Tales
Life is AWESOME
Suka atau sayang ?
Friday, June 8, 2012 | 3:51 PM | 0 wink
Assalamualaikum. Peace be upon you.......

Apa khabar semua? Alhamdulillah. Thanks to Allah sebab diberi nikmat untuk kita masih bernafas. Okay plishhhhhhhhhhhh jangan skema sangat. Aku disini bukan nak bagi ceramah atau mukadimmah yang cam mengantuk and boring. K tepuk tepuk dahi sat, gentel gentel hidung! Yok meh kita baca blog Zeyyaaa. Eh?

Suka....apeni apeni?! K suka is so different things than 'sayang' like seriously. Suka tak bermakna kita sayangkan orang tu. Dan sayang, tak semestinya kita kena suka orang tu. Tak semestinya kita crush dekat someone and automatic kita sayang dia gila gila. Sampai macam nak kawin lahh itulah inilah. Takkan?? Walaupun aku tahu. Ada yang jealous bila crush dia tweet dengan orang lain, tanpa sedar yang "weh aku crush dekat kau lahh!! tak nampak ke???!" cemburu, iri hati, sakit hati. Perkara biasa. Sebab apa. Sebab kita suka. Bukan sayang. Nampak tak game dia? Hahahahahahahahahahak kahak. Lol.

Sayang.....ape pulak ni?!!! K sayang pulak lain. Sayang ni, macam bila kita pandang dekat someone and rasa macam something different. In other word....fall in love. Yes ada certain orang macam tu. Dia tak lahirkan perasaan suka tu dulu, tapi dia terpikat dengan mungkin character si dia, and terus rasa sayang dihati. Kita mungkin boleh suka dan sayang untuk dua orang yang berbeza. Sebab suka, hanya suka. Kalau sayang, dia akan rasa macam kosong atau rasa macam ada serba yang tak kena. Jeng! Jeng! Jeng. Begitulah perasaan sayang dan cinta kita kepada Allah. Jika kita jauh dariNya, mesti rasa macam tak tenang, serba tak kena. 

Seelok-eloknya cinta kepada Allah kerana Allah yang memberi kita rezeki, jodoh. Segalanya milikNya. Tiada yang hakiki bagi kita. Perasaan suka, sayang. Sedalam mana pun......haluan hidup kita dah pun ditentukan olehNya. Kita hanya mampu merancang, susun atur plan. Tapi Allah yang menentukan segalanya. Tiada yang mustahil selain kekuasaan Allah. Jadilah manusia yang dicintai oleh Allah dan masyarakat lain :)


Older Post
rawrr!
Hello, welcome to my blog. No annoyed words here okay. Hater? Go away! I don't need you at all.