Owner Link Tales
Life is AWESOME
Best sangat ke jadi pengumpat ni ?
Thursday, February 16, 2012 | 12:04 PM | 0 wink

Hello and Assalamualaikum! Today I made 2 entry oh this blog. Wuhuuu awesome! Awesome sangat letewwww. Pfffft.

Best sangat ke mengumpat ni?


Atau erti kata lain. Mengata orang, judge orang. Biasala tuu bero. Perempuan. Mana boleh pisah dengan mengumpat ni haa. Bagai aur dengan tebing lah katakan. Air yang dicincang takkan putus. Eh kalau lelaki? Dieorang biasa mengumpat pasal apa ek. Hahaha. Kalau kita perempuan ni tak lain tak bukan cerita pasal dia adore someone, or sukakan seseorang, or fashion, or maybe about personal thing or gossssssip. Itu jelah kan. Takdenye nak cakap pasal bola or berita or anything kan. Kita tak dapat baca pemikiran lelaki tu. Apa yang dieorang fikir dan apa yang dieorang bincangkan. Hewhew.


GOSSIPPPPPPER? *kill me please*




#bling bling my eyes!!!



Siapa siapa? Me me me!! *mengaku* Gossip sana sini pot pet sana sini. Alaaaaaah biasa lah tuu. Standart lahh tuuuuu. Jealous apa bang? Jangan nak cakap korang yang perempuan perempuan ni tak pernah mengumpat lah apa lah gossip ke hape. Sebab korang macam tak pernah buat lah kan. Eventhough korang tahu mengumpat tu berdosa. Lagi lagi bulan puasa. Hahaha lekluuu. Jangan nak hipokrit sangat lah cik adik oi. Kita semua ni sama je. Pernah mengumpat juga pasal orang lain. Masing masing ada hak masing masing kan. Pandai pandai jaga mulut lah kan. Hehehew. *amik parang cepat belah aku* Lek lek. Aku bukan nak cakap apa lah kan. Kita semua pernah mengumpat or mengata orang lah kan. Even aku pun admit lah aku pernah cakap orang tu mcm tu mcm ni. Tapi takdelah sampai mengaibkan orang ke atau sampai timbul pergaduhan cacian makian bagai. No no cannot cannot! It's just masing masing punya pandangan lah kan. Kita semua tak sempurna. Nak mengata boleh. #ceh ceh boleh en. sukati aku je. Tapi tapi jangan lah sampai nak sakit kan hati orang atau apa. Nak cakap biar kalis sikit. Jaga hati orang weh. Hati kawan kau sendiri. Even binatang pun ada perasaan ini kan lagi manusia. Korang cakap itu ini, lepastu ramai ramai protes juga. Tak ke kesian dekat mangsa yang kena tu? Kalau dia salah pun kita cuma boleh nasihatkan dia lah. Jangan dok nak mengata belakang dia. Taktahu cerita apa apa lepastu pandai pula belitkan cerita. Pulakkkkk mangsa tu nampak macam bersalah sangat. Cool lah okay. Tak awesome lahh cemtu sayang. Hm...



Anyway apa apa pun stay cool *peace*!

Older Post | Newer Post
rawrr!
Hello, welcome to my blog. No annoyed words here okay. Hater? Go away! I don't need you at all.