Owner Link Tales
Life is AWESOME
Kenapa berubah ?
Thursday, December 15, 2011 | 12:11 AM | 0 wink
Aku tau diantara kita beruba disebabkan someone . Mungkin ada jugaa orang yang mereka sayang , kawan , famaly or sesiapa saje mereka kenal , beruba menjadi orang lain . Tak sama seperti mereka yang kita kenal dulu , masa dulu-dulu kita kenal . Bencikan ? sedih , menyesal pun ada . aku pun pernah hadapi semua itu . Yeahh , i'ts hurts a lot . Cukuplah sekali taknak ia nye berulang .

I like people who I can occasionaly have really
deep conversation with, and at the same time
joke around with them

Someone yang kita kenal . ada juga someone yang kita dah lama kenal , yang dulu baik , ramah dengan kita , selalu tegur kita , but now ? Ianya sungguh berbeza . kita dengan die dah macam tak kenal . padahal dulu bukan kemain baik lagi . ada juga perasaan rindu dekat dia , sedih , rasa nak tegur dia , tapi kite je tak berani . and kadang-kadang kita terfikir , adakah dia rasa apa yang kita rasa ? perasan apa yang kita perasan ? yes , some of them rasa apa yang kita rasa and some of them are not . Heartless , terus berubah .

macam mana pula someone yang kita kenal ? aku paling tak suka benda ni . sekarang ni kan macam-2 network . macam Twitter , Facebook , Tumblr and macam-macam lagi . mesti kita banyak buat kawan kan ? mesti kita dah banyak jumpe jenis ragam manusia . baru kita tahu bukan kita sorang je bernasib baik/tak bernasib baik . orang lain pun mcm tuhh jugaa . back to the point , mesti kite dah ada bestfriend on internet , rite ? or kawan baru dekat internet . yes , apa yang aku cuba nak bagi tahu ialah , bila dah dapat kawan baru , mula-2 kita baik dengan dia , hari-2 tegur , hari-2 chatting . mesra dah macam kawan lama . disebabkan hari tu lahh semuanye berubah . this is so fucking internet duh . we will meet with a lot people . tiba-2 kawan yang kita baru kenal tuh dah tak layan kita , layan pun macam nak tak nak . sebab ? sebab dia dah ada kawan baru . maybe , someone yang better dari kita . Don't you hate that when we are started to love someone , they are suddenly leave us , just like that ! love is not only about lovers , it is about friend too . sayang dekat kawan kadangkala lebih besar . ertinye daripada sayang akan kekasih you know ? if you ever experienced this , you will know what i felt . maybe kita hanye berkawan dengan mereka di internet . we don't even know they in real life isn't ? some people tak campur adukan real life with life on internet . bila die sedih dengan orang sekelilingnye , dia still ada kawan on internet . you know what ? some strangers are better and more good than our 'friends' in real life ? i ever meet with those stranger btw . kita sendiri tak sangka benda ni , but ada juga bercinta melalui internet . bak kata orang , falling in love at the first sight lah katakan . Hahahaha  , who doesn't and , yeahh mereka berubah . maybe die tak rasa apa yang kita rasa  . for me , aku lebih pentingkan kawan-kwan . tak kesah aku kenal kau dekat mana , berapa lama , once we are friend , kite tetap kawan . lepas tu , kita jumpe orang lain , be a friend , and nak ke bende sama terjadi ? they leaves us again ? aku harap sangat , once aku dapat kawan , aku nak kawan dengan mereka sampai bila-2 . bukan berkawan tapi hanye lawan , faham ? ingat bercinta je tak kenal umur ? tak kira jarak ? tak kira bangsa ? berkawan pun samalah wei .

and lastly , it is our own fault . maybe kite yang berubah ? why ? because they were too . mungkin kite je tak perasan semua tu terjadi . the main problem ego kita . masing-2 menjulur ego masing-2 . nak orang je tegur kita dulu , nak orang je tegur perasaan kita . kita pun kene fikirkan perasaan orang lain juga . jangan disebabkan ego je , kita akan menyesal suatu hari nanti . i told you .

so , tak kesah dalam persahabatan ke , percintaan ke , setiap individu memainkan peranan masing-2 . letak ego jauh-2 , kurangkan angkuh , kurangkan cemburu . dengan ini , kasih sayang kita for someone tuhh lebih kukuh and bertambah . kita tengok die amek berat pasal kita , die tengok kite ambil berat pasal die . tak ke bende tu bole menguatkan perhubungan dan kasih sayang ? :) jangan pentingkan perasaan kita je , persaan orang lain pun kite kene jaga tau .

conclusion for me , kawan ? yeahh , selamanya berkawan <3

:: sorry kalau aku guna ayat kacukan . tanpa menggunakan "haha , hehe " sebab aku serius dalam hal ni :)

yang ikhlas 
Nurul Zahirah :D

Older Post | Newer Post
rawrr!
Hello, welcome to my blog. No annoyed words here okay. Hater? Go away! I don't need you at all.