Owner Link Tales
Life is AWESOME
Suka atau sayang ?
Friday, June 8, 2012 | 3:51 PM | 0 wink
Assalamualaikum. Peace be upon you.......

Apa khabar semua? Alhamdulillah. Thanks to Allah sebab diberi nikmat untuk kita masih bernafas. Okay plishhhhhhhhhhhh jangan skema sangat. Aku disini bukan nak bagi ceramah atau mukadimmah yang cam mengantuk and boring. K tepuk tepuk dahi sat, gentel gentel hidung! Yok meh kita baca blog Zeyyaaa. Eh?

Suka....apeni apeni?! K suka is so different things than 'sayang' like seriously. Suka tak bermakna kita sayangkan orang tu. Dan sayang, tak semestinya kita kena suka orang tu. Tak semestinya kita crush dekat someone and automatic kita sayang dia gila gila. Sampai macam nak kawin lahh itulah inilah. Takkan?? Walaupun aku tahu. Ada yang jealous bila crush dia tweet dengan orang lain, tanpa sedar yang "weh aku crush dekat kau lahh!! tak nampak ke???!" cemburu, iri hati, sakit hati. Perkara biasa. Sebab apa. Sebab kita suka. Bukan sayang. Nampak tak game dia? Hahahahahahahahahahak kahak. Lol.

Sayang.....ape pulak ni?!!! K sayang pulak lain. Sayang ni, macam bila kita pandang dekat someone and rasa macam something different. In other word....fall in love. Yes ada certain orang macam tu. Dia tak lahirkan perasaan suka tu dulu, tapi dia terpikat dengan mungkin character si dia, and terus rasa sayang dihati. Kita mungkin boleh suka dan sayang untuk dua orang yang berbeza. Sebab suka, hanya suka. Kalau sayang, dia akan rasa macam kosong atau rasa macam ada serba yang tak kena. Jeng! Jeng! Jeng. Begitulah perasaan sayang dan cinta kita kepada Allah. Jika kita jauh dariNya, mesti rasa macam tak tenang, serba tak kena. 

Seelok-eloknya cinta kepada Allah kerana Allah yang memberi kita rezeki, jodoh. Segalanya milikNya. Tiada yang hakiki bagi kita. Perasaan suka, sayang. Sedalam mana pun......haluan hidup kita dah pun ditentukan olehNya. Kita hanya mampu merancang, susun atur plan. Tapi Allah yang menentukan segalanya. Tiada yang mustahil selain kekuasaan Allah. Jadilah manusia yang dicintai oleh Allah dan masyarakat lain :)

Blast Day !
Thursday, June 7, 2012 | 4:28 PM | 0 wink
Assalamualaikum. First of all. Terima kasih sangat sangat untuk orang yang wish birthday saya harini. taktau nak cakap cemana. Terharu sangat sangat. Dekat facebook, dekat twitter, text, call. Apa semua lah thank you shoooooooooooooo much weh!! semoga Allah memberkati korang semua :'D

Okay orang pertama yang wish saya....jeng jeng. Gang gangster saya! Iaitu Asri Hanif. Hehehe. Tak sabar betul dia nak wish. Lol. Then seminggu sebelum birthday saya pun dah ada orang wish saya dah. Ya Allah sumpah terharu. Dekat text ada dalam 50 orang yang text wish saya, facebook around 800 yang wish saya, ehem takleh kalahkan Hafiz Rahim lah kan. Eh? Hahaha k. Twitter lagi banyak. Ya Allah speechless sangat sangat!!! Thank you shoooooooooo much!!!!! Azam saya banyak sangat utk birthday kalini. Tah dapat capai ke tak. Tapi apa yang saya tahu, saya nak score A+ yang banyak dalam PMR13` ni. Hehe and all batch 98, I'm wishing you all the best!!! and rock the world! Lol.

Thanks to Fadzir Ameer, then ramai lagi kawan kawan saya. Aiin Hayyi. Hehe ada yang macam, sanggup nak tunggu pukul 12 nak wish saya. Ya Allah sweetnya korang ni lahai. Thanks kawan kawan facebook, twitter apa semua. Thank you shoooooooooo much!!! I was like, omg best year ever. So hope korang sentiasa happy selalu tauuu. I mean semua yang tengah baca ni. Hehehe. 

Then Ayeem, kawan sekampung gua, call gua. Siap nyanyi. Hahaha tabik ah lu. Thanks tau. Masyitah, thanks. Najiha pun sama, thanks sbb buat karangan untuk aku weh. Allieya, kak Piqa, Raja, Faizul Helmi, semualah. Thank you. And thanks to Fadzir again! Sebab dia buatkan post dekat blog untuk kita. Omg sumpah terharu sangat sangat :'D Lepastu asy siap buat voice call. dengar je, keluar lagu happy birthday. Hahahaha sweet gila boleh. Eh takleh, asri hanif lagi sweet. Heheheh.

Okay seriously thank you so much again for those yang wish zeyyaaa tu haaaa~~~ Sumpah terharu lah!!!  Hehehehe thanks thanks!!! And and and yah, Happy Birthday to me!!!!!!! ^^ Assalamualaikum.

And and doakan saya cemerlang dunia dan akhirat. Thanks again and again korang :'D

*Gambar dekat camera lain*


Older Post
rawrr!
Hello, welcome to my blog. No annoyed words here okay. Hater? Go away! I don't need you at all.